Alla on listattu usein kysyttyjä kymyksiä ja vastaukset niihin.


Mikä on Futisklubi, K Kortteliliiga ja Perhefutis?

Löydät lisätietoja alla olevista linkeistä:


Miten mukaan toimintaan?

K Kortteliliigaan pääset mukaan joko suoraan ilmoittautumalla tai olemalla yhteydessä kortteliliiga@jjk.fi. Alla vielä linkit ilmoittautumislomakkeille:


Futisklubiin ja Perhefutikseen pääset helpoiten mukaan olemalla yhteydessä jere.knaapila@jjk.fi, josta tulet saamaan ajankohtaiset harjoitusaikataulut. Lisätietoja Futisklubin toiminnasta löydät osoitteesta: https://www.kortteliliiga.fi/seura/4943/futisklubi ja Perhefutiksen toiminnasta osoitteessa: https://www.kortteliliiga.fi/seura/3843/perhefutis

Koulujen kerhoista saat lisätietoja olemalla yhteydessä jere.knaapila@jjk.fi. Lisätietoja löydät osoitteesta: https://www.kortteliliiga.fi/seura/5721/koulujen-k.... Ilmoittautuminen tapahtuu koulun kautta.


Voiko toimintaa kokeilla ennen kuin virallisesti ilmoittautuu mukaan?

Toimintaa voi kokeilla ensin ja sitten päättää jatkon kannalta. Ole yhteydessä Kortteliliigan puolesta kortteliliiga@jjk.fi ja Futisklubin ja Perhefutiksen puolesta jere.knaapila@jjk.fi. On tärkeää, että olet ensin yhteydessä, jotta saat ajankohtaiset tiedot ja yhteyshenkilön on mahdollista tiedottaa ryhmän valmentajalle uusista kokeilijoista.


Toimintamaksun maksaminen epäonnistui. Mitä teen?

Hätä ei ole suuri, jos toimintamaksun maksaminen epäonnistui ilmoittautumisen yhteydessä niin ole yhteydessä meidän toimistopäällikköön Sari Manniseen (sari.manninen@jjk.fi).


Mitä varusteita tarvitsen jalkapalloharjoituksiin?

Futisklubin, K Kortteliliigan ja Perhefutiksen harjoituksiin tarvitset mukaan vain itsesi! Eli meillä ei ole harrastusryhmissämme mitään varustepakkoja, mutta enemmänkin varustesuosituksia.

  • Vesi on erityisen tärkeää ottaa mukaan, koska usein harjoituksissa tulee lämmin ja hiki, jonka takia nesteytys on tärkeää. Vähäinen nesteytys voi johtaa fyysiseen huonoon oloon.
  • Vaatteet. Harjoituksiin lähtiessä tulee huomioida päivän sää. Jos paistaa aurinko ja on lämmin, ei tarvitse laittaa paljoa vaatetta päälle kun taas jos on pakkasta niin vaatetta pitää olla enemmän vaikka oltaisiinkin hallissa pelaamassa. Hallit eivät yleensä ole yhtä lämpimiä kuin normaalit sisätilat, joten muistakaa huomioida se. Paahtavassa auringon paisteessa on myös ihan asiallista pitää jotain päähinettä päässä vaikka se ei olisi oikein jalkapallon omaista. Lippalakit kannattaa kääntää väärin päin (lippa taakse).
  • Kengät. Harjoituksissa käytettäviksi kengiksi käyvät kaikki kengät, toki tässäkin on suosituksia. Normaalit lenkkarit käyvät kentälle kuin kentälle, toki märällä kelillä voivat olla liukkaat (riippuen pinnasta). Nappulakengät (jalkapallokengät) sopivat parhaiten nurmikentille (niin teko- kuin luonnonnurmikentille), mutta jos esimerkiksi kenttä on kova pohjainen (asfaltti, hiekkapohjainen lyhyt tekonurmi, esim. koulujen kaukalot, tms.) voivat kengät olla liukkaat.
  • Säärisuojat ovat iso suositus, sillä välillä käy tilanteita että veto ei osu palloon tai menee siitä ohi. Sääri on siitä erikoinen alue, että luu on todella lähellä ihon ylintä kerrosta. Tällöin sääreen kohdistuneet osumat voivat olla erityisen kipeitä, mikäli välissä ei ole mitään suojaa.


Mistä voisin hankkia jalkapalloon soveltuvia varusteita?

Yllä mainittuja varusteita löytyy urheiluvälinekaupoista esimerkiksi Stadiumista.


Onko seuralla toimintaa talvellakin?

On. Meillä on harrastetoimintaa ympäri vuoden. Futisklubi, Kortteliliiga ja Perhefutis harjoituksia järjestetään ympäri vuotisesti, toki kausittain aikataulut ja harjoituspaikat saattavat muuttua. Futisklubilaiset siirtyvät syksyllä harjoittelemaan Killerin Junnuhalliin. Kortteliliiga toiminta jatkuu syksyllä ja talvella samantyyppisesti kuin kesälläkin, mutta typistetysti eli harjoituspaikkoja ei ole niin paljon kuin kesällä. Syksyllä ja talvella Kortteliliigalaiset tulevat harjoittelemaan koulujen liikuntasaleissa. Perhefutislaiset siirtyvät myös syksyksi ja talveksi koulujen liikuntasaleihin harjoittelemaan.